Saint-Quentin-en-Yvelines -F

 

Accord-cadre pour la rénovation du pôle gare de Saint-Quentin-en-Yvelines

Montigny-le-Bretonneux et Guyancourt

The territorial context incites to reconsider the space of the Saint-Quentin-en-Yvelines centrality under new approaches, in particular identical and from the point of view of the development in the metropolitan scale.
This sector in the ageing and very split aspect has to confirm its role of major space of the urban area, by valuing the big large-scale urban projects regional and national current that are the restructuring of the interchange hub, the operation of the Olympic Velodrome, the university cluster, the business development and the tertiary real estate projects.
The plan guides operates an orientation of federative and ambitious urban requalification, which contributes, by the coordination of the operational actions and a forward-looking vision
TN PLUS so realizes several public places, of which it has during the phase of establishment of the Plan-guide, tested and made validated the strategic aspect for the urban area.
After the entrances of the station of Montigny and the avenue du Pas du Lac, the agency works at present on the opportunity to develop the central canal in place of
relaxation and Nature.

Client : Communauté d’agglomération de Saint-Quentin-en-Yvelines
Directeur de projet : Jean-Christophe NANI
Project Manager : Fanny LEMAIRE et Pierre-François LEJEANNE
Team : TN PLUS paysagiste mandataire avec Bruno Fortier, INGEDIA, et Coup D'Eclat concepteur lumière
Surface : 60ha
Budget : 40M€
Year : 2012/2020
P