Boulogne -F

 

B4 block

inside block garden

The main idea of the project is to create an undulating green plinth stretching from facade to facade through the garden. The central concrete plateau takes the formal language of the general topography. The plateau and the accidented horizon generate various situations. Through the apertures one can sense the organic surface, giving the impression that the concrete plateau is suspended over the ground.
An important part of the garden will be in the shade most of the year in reason of the proximity with the buildings. Therefore the preservation of the sunny zones represented a main goal during the conception phase. The canopy is composed of Gymocladus dioicus, a specie with medium development and light foliage, in order to preserve the luminosity of the garden. The organic shapes of the topography are underlined by a carpet of low perennials. Rainwater is infiltrated on the site, the hollows are occupied by lush wetland vegetation. The steel plates of the fencing will succeed in a gradient towards the top, inspired by the leaves drift by tThe main idea of the project is to create an undulating green plinth stretching from facade to facade through the garden. The central concrete plateau takes the formal language of the general topography. The plateau and the accidented horizon
generate various situations. Through the apertures one can sense the organic surface, giving the impression that the concrete plateau is suspended over the ground.
ant towards the top, inspired by the leaves drift by the windblow.

Client : SAEM Val de Seine Aménagement / NEXITY
Directeur de projet : Bruno Tanant
Project Manager : Andras Jambor
Team : Mandataire : TN+ / BET VRD : SEGIC // architectes de l’îlot : Brenac et Gonzalez, Sauerbruch Hutton, KOZ / Images : Robota & TN+
Surface : 0,35 ha
Budget : 900K€
Year : Début du chantier 2013
P